Bohaterem dzisiejszego artykułu jest olej Inca Inchi. Oleje nigdy nie wychodzą z mody superfood i nic dziwnego ponieważ bez nich nie jest możliwie życie w pełnym zdrowiu. Znamy już wiele pożytecznych olejów, a teraz pora do nich zaliczyć również Inca Inchi.

Pochodzenie Inca Inchi

Inca Inchi, lub inaczej Sacha Inchi pochodzi z dżungli peruwiańskiej i jest znany okolicznym mieszkańcom czyli Inkom już od trzech tysięcy lat. Przez ten czas służył do wielu celów, spożywczych jak również kosmetycznych i leczniczych.

Olej Inca Inchi

Współcześnie jest uznawany za olej luksusowy i nie należy do najtańszych. Dostępny jest głównie w wersji ekologicznej, wytłaczany na zimno, bez żadnych dodatkowych zabiegów.

KONIECZNIE PRZECZYTAJ
Piękne, lśniące i zdrowe włosy? Oto 5 cudownych olejków do włosów

Olej Inca Inchi z pewnością niedługo stanie się znacznie bardziej popularny niż do tej pory. Cechuje go ekonomiczność oraz funkcjonalność.

Miejmy nadzieję, że wraz ze wzrostem zainteresowania tym olejem, spadnie nieco jego cena, choć aktualnie jest na tyle niska, że można pozwolić sobie na ten rarytas od czasu do czasu.

Właściwości Inca Inchi

Tak jak wspomniano, zastosowanie i właściwości tego oleju są bardzo szerokie. Jako jeden z nielicznych dobrze nadaje się jako środek chroniący skórę przed nadmiernym promieniowaniem słonecznym, zapobiegający jej wysuszaniu przy ekspozycji na słońce. Chroni komórki przed degradacją i pomaga odnawiać DNA.

KONIECZNIE PRZECZYTAJ
Czarna fasola

Dlatego jest polecany w celu zachowania zdrowej i aksamitnej cery, oraz sprężystych włosów. Olej ten zawiera wysoką wartość kwasów tłuszczowych.

Jest ich najwięcej ze wszystkich stosowanych powszechnie do tej pory olejów, co z pewnością wyróżnia Inca Inchi od wszystkich innych. W Inca Inchi kwasy tłuszczowe sięgają liczbie 98%.

Warto zwrócić również w oleju tym na wysoką zawartość witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, a przede wszystkim witaminy E, zwanej też witaminą młodości. Znajduje się ona w tym oleju w postaci tokoferolu, który ma szczególne właściwości wygładzające i rozjaśniające skórę.

Olej Inca Inchi to uniwersalny kosmetyk, polecany także przy skórze problematycznej. Doskonale normalizuje cerę i przywraca jej zdrowie.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.