2. Kurczak po chińsku

przepis na kurczaka po ChińskuKurczak po chińsku z warzywami i migdałami jest pysznym i zdrowym sposobem na wykorzystanie piersi kurczaka. Do tej potrawy potrzebujesz piersi kurczaka, marchewek, kapusty, pędów bambusa, pieczarek, migdałów, sosu sojowego i odrobiny oleju do smażenia.

Pokrój mięso na małe kawałki i smaż je na oleju przez 5-7 minut. Najlepiej jeśli zrobisz to na nieprzywierającej patelni, która potrzebuje tylko kilka kropel oleju. Kiedy mięso będzie w połowie gotowe, dodaj sos sojowy i zostaw na palniku, aż płyn wyparuje. Zdejmij mięso z patelni, dodaj pokrojone warzywa i migdały.

Polej warzywa sosem sojowym i smaż je przez minutę lub dwie – muszą pozostać tak świeże, jak to tylko możliwe. Jeśli użyłaś słonego sosu, nie ma potrzeby dodatkowego solenia potrawy. Dodaj z powrotem mięso i podawaj całość z ryżem lub makaronem.

0 Udostępnień
1
2
3
Z wykształcenia jestem dietetyczką i mam hopla na punkcie zdrowego odżywiania. Nowych inspiracji szukam w książkach i podróżach. To moje prawdziwe pasje, a marzeniem jest podróżować po całym świecie, bo "Świat jest książką i ci, którzy nie podróżują, czy­tają tyl­ko jedną stronę" Święty Augustyn Kontakt: +48607345454, e-mail: Kasia.C@wp.pl

3 KOMENTARZE

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.