3 sposoby na świeże liście mięty! [poradnik]
Świeże liście mięty nadają się do bardzo wielu potraw, napojów oraz drinków (mojito - mój ulubiony). Problem zaczyna się gdy nie mamy akurat w...
Dlaczego zupki chińskie są niezdrowe?
Zupki chińskie kojarzą się z biednymi studentami, lecz nie rzadko są przysmakiem wielu innych ludzi. Ich zaletą jest bardzo szybkie przygotowanie, ale również mówi...
Świeże przyprawy w twojej kuchni – młynki do pieprzu i soli – SPRAWDŹ!
Przyprawy są nieodzownym elementem naszych potraw. To dzięki nim nasze dania są smaczne i aromatyczne. Zapach świeżo mielonych ziaren roznoszący się po kuchni to...
Bataty – wszystko na ich temat
Bataty to jedne z najwartościowszych i najbardziej odżywczych warzyw. Znajduje się w nich cały wachlarz minerałów i witamin. Batat ma niski indeks glikemiczny i...
Jak zrobić bulion? [ poradnik od A do Z]
Jeśli nie wiesz jak zrobić bulion, to trafiłaś w odpowiednie miejsce! Bulion to niezastąpiony podkład pod niemalże każdą zupę. Bez bulionu tak naprawdę rzadko...
Papryka marynowana w kilku odsłonach – sprawdź najciekawsze przepisy!
Papryka jest smacznym dodatkiem do wielu dań. Potrafi być doskonałym składnikiem do sałatek lub przystawek. Jesień co prawda nie jest sezonem na świeżą paprykę,...
Pomysły na śniadanie – na słodko i słono
Śniadanie, czyli najważniejszy posiłek dnia. To ono zapewnia nam niezbędną energię na najbliższe godziny po przebudzeniu. Prawda czy jednak mit?
Zalety jedzenia pożywnego śniadania
Pożywne śniadanie...
IMBIR – właściwości które podbiły ŚWIAT! zobacz DLACZEGO!
Spotkasz go w każdym supermarkecie. Gdybyś jednak zobaczyła tę roślinę nie w sklepie na półce, ale w jego środowisku naturalnym, pewnie nie wiedziałabyś, że...
3 przepisy na rosół. Przepyszny i zdrowy rosół idealny na zimne dni!
„Kto miskę zupy dziennie zjada, tego lekarz rzadko bada”. Coś w tym jest. Rosół jest nie tylko zdrowy, ale także pysznie smakuje. Nie ma...
Tajniki pięknej fotografii kulinarnej – musisz to zobaczyć…
Instagram właściwie od zawsze był w ogromnej części zalewany zdjęciami potraw – zarówno ugotowane własnoręcznie, jak i podanymi w restauracji, na srebrnym półmisku. Choć...
Jak zrobić kotlety schabowe, żeby były miękkie?
Idealne kotlety schabowe powinny być kruche, soczyste, stawiające zębom tylko niewielki opór.
Im bardziej miękkie, tym lepsze – nie tylko dla starszych, ale również młodszych,...
FIT przepisy na każdą kieszeń
Gdy chcemy zadbać o swoje zdrowie i sylwetkę, często decydujemy się na wprowadzenie do naszego życia diety. Bycie fit jest dla nas nie tylko...
Czarny ryż – właściwości i zastosowanie w kuchni
Ryż to podstawowy składnik diety mieszkańców południowo-wschodniej Azji. Mało kto wie, że dzieli się on na kilka odmian, z których najciekawszą jest czarny ryż....
Uprawiasz sport? Sprawdź, po jakie przekąski możesz sięgnąć
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Jeżeli decydujemy się aktywność fizyczną, to oprócz pierwszego posiłku, który znajdzie się na naszym talerzu, bardzo ważne...