Kefir jako superfood podbija świat!
Podczas gdy w Polsce kefir to nic niezwykłego i zwracamy ku innym, bardziej egzotycznym fermentowanym produktom, to na świecie kefir staje się w tym...
Okrzemki
Okrzemki czyli żywe organizmy są już dobrze znane jako superfood, codziennie je spożywamy. Jednym z powszechnie występujących żywych organizmów niewidocznych gołym okiem są wcześniej...
Słodkie ziemniaki
Słodkie ziemniaki, inaczej bataty, były do tej pory bardziej popularne za wielką wodą. Jednakże aktualnie przebijają się i do polskiej kuchni. Nic dziwnego, ponieważ...
Pitaya
Pitaya jest owocem niezwykłym ze względu na swój kosmiczny niepowtarzalny wygląd, smak i bogactwo witamin oraz mikroelementów.
Pitaya czyli smocze jedzenie
Pitaya to purpurowy owoc, który...
Wężymord
Wężymord - nazwa tej rośliny nie przywodzi na myśl niczego przyjemnego, ale warto poświęcić jej nieco czasu. Choć o jej właściwościach słychać od jakiegoś...
Kiełki roślin
Nie trzeba sięgać daleko, by zdobyć smaczne i zdrowe pożywienie. Zbliża się wiosna, czas gdy wszystko rozkwita, dlatego to idealna pora, by wprowadzić do...
Poroża i rogi
Poroża i rogi zwierzęce to prawdziwy witaminowy skarb, od wieków przypisuje się im magiczną moc. Ze względu na wiarę w lecznicze właściwości rogów wytrzebiono...
Grzyby reishi
Przez lata lekceważone, grzyby na nowo zaczynają odzyskiwać swój status. Nie tylko wspaniale smakują, można z nich przyrządzić wiele pysznych dań, ale również mają...
Zupa Farro
Zupy to zawsze dobre rozwiązanie, a występują pod tak wieloma postaciami, że nigdy nie ma się ich dość. Nowością i superfood na ten rok...
Czosnek – zaskakujący superfood
Czosnek jest jednym z naturalnych oraz skutecznych antybiotyków. Choć sprawia pewne trudności jest obowiązkowym punktem na liście wszystkich dbających o zdrowie w sposób naturalny.
Właściwości...
Surowa czekolada
Czekoladę zna każdy i większość osób może podrapać się w głowę – słodycze superfoods? Nie chodzi jednak o tradycyjną czekoladę kupowaną w sklepie lecz...
Dynia [ZOBACZ] jakie to proste…
Dynia to z pewnością superfood. Nie tylko zawiera witaminy i mikroelementy o działaniu leczniczym, ale także jest wykorzystywana w całości od wieków przez całe...
Rosół
Rosół to znane u nas remedium na przeziębienie i grypę. Wielu ludzi uważa, że to dzięki właściwościom rozgrzewającym rosołu czujemy się lepiej, lecz wiele...
Fermentowane jedzenie
Fermentowane jedzenie to coś, czego często brakuje w diecie. Są jednocześnie niezbędne dla zdrowia i dobrego funkcjonowania.
Dlaczego fermentowane jedzenie jest zdrowe?
Fermentowane jedzenie to takie,...