Masło orzechowe – właściwości warte odnotowania!
Orzechy i nasiona są bardzo ważnym uzupełnieniem diety. Mało kto jednak pamięta o tym, by spożywać je regularnie. Rozwiązaniem tego problemu może być zjadanie...
Morwa biała – co warto wiedzieć?
Morwa biała pochodzi z Chin i w tamtejszej medycynie była wykorzystywana do zmniejszania wysokiego poziomu cholesterolu i obniżania ciśnienia krwi. Szereg badań ujawnił nowe...
Twardnik japoński
Grzyby nie mają zbyt dobrej opinii wśród dietetyków, ponieważ są one ciężkostrawne. Ale niektóre gatunki grzybów są bardzo zdrowe a nawet działają antynowotworowo.
Właściwości twardnika...
Morele – co takiego zawierają, że warto je jeść?!
Morele, a także ich krewniaczki brzoskwinie czy nektarynki to jedne z najsmaczniejszych owoców, które w dodatku hodowane mogą być w Polce, zamiast przybywać z...
Korzeń Maca
Maca to roślina pochodząca z Peru w Andach. Naturalnie rośnie na wysokości ponad trzech tysięcy metrów. Zatem uprawy tej rośliny są położone najwyżej ze...
Czarna fasola
Właściwości roślin strączkowych, w tym fasoli jako doskonałego źródła białka i witamin z grupy B są dobrze poznane. Teraz pora na czarną fasolę. Czarna...
Ananas na zdrowie!
Ananas to jeden z popularnych owoców egzotycznych o słodkim smaku i pięknym aromacie. Nie jednemu ślinka cieknie na myśl o tym soczystym owocu, lecz...
Pochrzyn jako zdrowy dodatek do dań
Pochrzyn jest rośliną występującą w wielu różnych odmianach, z których niektóre są jadalne i cenione ze względu na swoje ciekawe właściwości.
Pochrzyn jako zdrowy dodatek...
Mleko roślinne
Chociaż mleko roślinne tak naprawdę nie ma wiele wspólnego z substancją wydzielaną przez samice ssaków oprócz koloru, to nosi tą nazwę z ważnego powodu...
Lukuma
Lukuma to roślina pochodząca z Ameryki Południowej, z okolic Chile, Kolumbii i Ekwadoru. Jej pełna nazwa brzmi pouteria lukuma.
Pouteria lukuma i jej historia
Lukuma przypomina...
Kapusta sitowata czyli musztardowiec
Kapusta sitowata czyli musztardowiec to prawdziwy superfood! Rośliny z rodzaju kapustowatych lub inaczej krzyżowych są jednym z lepszych źródeł potrzebnej, ale często niedocenianej witaminy...
Kantalupa
Kantalupa to po prostu rodzaj melona, jednak nie jest do końca tym samym. Popularność zdobywa poprzez odmienny smak. Koniecznie dowiedz się, co jeszcze ciekawego...
Wszystko, co na temat szparagów wiedzieć powinniście
Sezon na szparagi trwa od końca kwietnia do połowy lipca. Warzywa te można zarówno gotować, jak i piec czy grillować. Świetnie smakują tak solo,...
Kefir jako superfood podbija świat!
Podczas gdy w Polsce kefir to nic niezwykłego i zwracamy ku innym, bardziej egzotycznym fermentowanym produktom, to na świecie kefir staje się w tym...





















































![Jak się całować z języczkiem? [PORADNIK ROKU] sprawdź… jak-sie-calowac](https://kobieco.pl/wp-content/uploads/2016/02/jak-sie-calowac-300x194.jpg)
![18 pomysłów na randkę: baw się dobrze! [ZOBACZ] para się całuje](https://kobieco.pl/wp-content/uploads/2015/01/o-KISSING-facebook-300x194.jpg)
![FIT kolacja – co zjeść na kolację?! [nowe PRZEPISY] sprawdź!! fit-kolacja](https://kobieco.pl/wp-content/uploads/2015/10/fit-kolacja-300x194.jpg)
![Maseczka z węgla aktywnego na wągry + RANKING + [przepis+ instrukcja] maseczka-z-wegla-aktywnego](https://kobieco.pl/wp-content/uploads/2016/11/maseczka-z-wegla-aktywnego-300x194.jpg)
![MASECZKA Z SODY to zastrzyk urody! [SPRAWDŹ TO!] pory](https://kobieco.pl/wp-content/uploads/2017/02/pory-300x194.jpg)
![Oczyszczająca maseczka z żelatyny [PRZEPISY] i działanie! maseczka-z-zelatyna](https://kobieco.pl/wp-content/uploads/2017/02/maseczka-z-zelatyna-300x194.jpg)
