rosol-superfood

Rosół

0
Rosół to znane u nas remedium na przeziębienie i grypę. Wielu ludzi uważa, że to dzięki właściwościom rozgrzewającym rosołu czujemy się lepiej, lecz wiele...
maka-bananowa

Mąka bananowa

1
Szukając zastępstwa dla mąki pszennej natrafiamy na wiele propozycji, w tym mąkę bananową. Zwraca uwagę wieloma właściwościami, które okazują się być przydatne zarówno dla...
lukuma-superfood

Lukuma

0
Lukuma to roślina pochodząca z Ameryki Południowej, z okolic Chile, Kolumbii i Ekwadoru. Jej pełna nazwa brzmi pouteria lukuma. Pouteria lukuma i jej historia Lukuma przypomina...
kefir-super-food

Kefir jako superfood podbija świat!

0
Podczas gdy w Polsce kefir to nic niezwykłego i zwracamy ku innym, bardziej egzotycznym fermentowanym produktom, to na świecie kefir staje się w tym...
kaszanka

Kaszanka w grupie superfood?

0
Kto mógłby spodziewać się jeszcze jakiś czas temu, że kaszanka awansuje do miana superfood? A jednak, świat w tym roku szaleje na punkcie tego...
kalarepa

Kalarepa

0
Kalarepa to odmiana kapusty, która rośnie w ziemi. Znana już była i ceniona w starożytnym Rzymie. Powinna wrócić do łask i na nasze stoły...
czarny-ryz

Czarny ryż

0
Ryż i zboża powinny zajmować sporo miejsca w prawidłowej piramidzie żywienia. Niestety współcześnie ryż przechodzi zaawansowany proces produkcji w wyniku czego trafia na stoły...
kwasne-odbijanie-po-jedzeniu

Jak radzić sobie z dolegliwościami ze strony układu pokarmowego?

0
Uczucie pełności, skurcze brzucha, żołądka, jelit czy ból brzucha to problemy, które doskonale zna każdy z nas, ponieważ doświadczamy ich przynajmniej kilka razy w...
wszawica

Krępujące choroby: wszawica, łupież, hemoroidy i grzybica stóp

5
Krępujące dolegliwości mają to do siebie, że pojawiają się zawsze nie w porę. Ponadto długo zwlekamy z wizytą u lekarza właśnie ze względu na...
Wodorosty

Wodorosty

0
Były już algi, teraz pora na wodorosty. Ich niezwykłe właściwości od wielu wieków doceniają Japończycy, dodając je do swoich słynnych dań, między innymi zupy...
teff

Teff czyli miłka abisyńska

0
Teff to mało znana odmiana zboża, znana w Polsce bardziej pod nazwą miłka abisyńska. Jest jednym z niewielu zbóż pozbawionych glutenu, dlatego zdobywa popularność...
Słodkie-ziemniaki

Słodkie ziemniaki

0
Słodkie ziemniaki, inaczej bataty, były do tej pory bardziej popularne za wielką wodą. Jednakże aktualnie przebijają się i do polskiej kuchni. Nic dziwnego, ponieważ...
lubin-i-kielki-lubinowe

Łubin i kiełki łubinowe

0
Łubin kojarzy się przede wszystkim z ciągnącymi się aż po horyzont polami zaściełanymi żółtym kwieciem. Łubin jednak występuje w różnych kolorach i jest zdrowszy...
Glinka-bentonitowa

Glinka bentonitowa

0
Oczyszczenie ciała z toksyn to jedno z największych zainteresowań ludzi starających się żyć zdrowo. Do tej pory królowała tutaj głównie dieta. Niektórzy przewidują jednak,...