Jagody Acai
Jagody acai słyną z tego, że są owocami, jakie posiadają największą ilość znanych przeciwutleniaczy. Choć pochodzą z dżungli Amazońskiej, zyskały popularność na całym świecie.
Jagoda...
Poroża i rogi
Poroża i rogi zwierzęce to prawdziwy witaminowy skarb, od wieków przypisuje się im magiczną moc. Ze względu na wiarę w lecznicze właściwości rogów wytrzebiono...
Glinka bentonitowa
Oczyszczenie ciała z toksyn to jedno z największych zainteresowań ludzi starających się żyć zdrowo. Do tej pory królowała tutaj głównie dieta. Niektórzy przewidują jednak,...
Zupa Farro
Zupy to zawsze dobre rozwiązanie, a występują pod tak wieloma postaciami, że nigdy nie ma się ich dość. Nowością i superfood na ten rok...
Jeżyny są super food!
Jeżyny są często spotykane, ale ostatnimi latami coraz rzadziej zauważane. Być może dlatego, że do prawidłowego rozwoju potrzebują odpowiedniego środowiska, o co coraz trudniej.
Właściwości...
Różeniec górksi jest super…food
Różeniec górski to zioło, które przyda się z pewnością wszystkim tym, czyli większości, którzy cierpią na nadmierny stres już od najmłodszych lat. Koniecznie sprawdź,...
Dziki łosoś
Zjadanie łososia jest zalecane jako powszechnie zdrowe. Bywa jednak, że jest to pułapka, ponieważ ważne jest również pochodzenie ryb, które trafiają na stół.
Łosoś norweski,...
Wszystko, co na temat szparagów wiedzieć powinniście
Sezon na szparagi trwa od końca kwietnia do połowy lipca. Warzywa te można zarówno gotować, jak i piec czy grillować. Świetnie smakują tak solo,...
Rosół
Rosół to znane u nas remedium na przeziębienie i grypę. Wielu ludzi uważa, że to dzięki właściwościom rozgrzewającym rosołu czujemy się lepiej, lecz wiele...
Natto – fermentowany superfood
Wschodnia kuchnia słynie z tego, iż jest zdrowa i ma właściwości lecznicze. Do tego wszystkiego natto jest daniem fermentowanym co zwiększa jego zalety spożywcze.
Natto...
Żelatyna – czym jest i jakie ma właściwości!?
Żelatyna jest produktem pochodzenia zwierzęcego, który wytwarza się z ich kości, chrząstek i skóry. Dodawana jest do galaretek oraz na przykład słodyczy czy leków,...
Masło orzechowe – właściwości warte odnotowania!
Orzechy i nasiona są bardzo ważnym uzupełnieniem diety. Mało kto jednak pamięta o tym, by spożywać je regularnie. Rozwiązaniem tego problemu może być zjadanie...
Matcha wypiera zieloną herbatę
Tradycyjna zielona herbata traci poparcie, ale już na horyzoncie pojawia się jej godna następczyni czyli pochodząca również ze Wschodu matcha.
Czym jest matcha?
Matcha różni się...
Dziki ryż
Znamy różne odmiany ryżu, najszybciej kojarzymy biały ryż. Powszechnie uważany jest za zdrowy posiłek, jednak okazuje się, że istnieją jego odmiany znacznie zdrowsze.
Czym jest...